• Current

Holiday Villa KL


Jalan Mayang, Kuala Lumpur


Client
: Holiday Villa Sdn. Bhd.
Completed
: 2013
Built up
: 150,000 sq.ft.

 

   

In response to the increasing needs for high quality accommodation around KLCC, the Holiday Villa chain has requested us to design a new hotel which is compatible and responsive to the urban conditions of the vicinity area.

 

Part of the constraint was to design an ultra compact highrise 300 room hotel recognizable from its surrounding, spectacular views and good visibility. The strategy for the hotel was to overcome the ‘stereotypical’ vertical block layout. We have opted with the ‘abstracted’ geometrical facade that rises freely from the base. The idea is to create a self-illuminating envelope that will camouflage the compactness of its vertical space.

 

The result is an engaging ‘black and white’ lantern which signifies the overall character of the hotel. A single box on the roof top, with the flowing screens gives the illusion of an ultimate roof top space, virtually an expression of fun while gazing at the twin towers.

RELATED PROJECTS