Sri KDU International School


Kota Damansara, Selangor


 

Client
: Paramount Property Development Sdn Bhd
Completed
: May 2011
Built up
: 220,000 sq.ft.
Award
: Winner Specialised Project Category - Malaysia Property Award 2005

 

In response to the growth and expansion plan of the school, SAA was commissioned to explore possibilities for various configuration suited to the limited and compact site. Some of the key limitations and criteria for the design include:

 

 

After several months of design exploration we arrived at the idea of an extended 'vertical' learning space. Each vertical plate expanding upwards is connected by a multi-level ramp. Every floor is designed to have its own character, the highest being the 'activity' floor where sports and recreation are located.

 

The main entrance spine is extended from the open space fronting the swimming pool ramp. A huge covered ramp connects the students from the old wing. The new hall is positioned above the carpark to complete the vertical mass.

RELATED PROJECTS